Busco la rana
Laatste lesdag
Afgelopen woensdag was het zover: mijn laatste officiële lesdag! Nu heb ik 'vrij' om mij voor te bereiden op de tentamens, maar vooral ook tijd om dé dingen te doen die ik nog op mijn lijstje had staan en nog graag wil doen. Ook heb ik een fantastisch afscheid gehad op mijn stage en ben ik helemaal in de watten gelegd door de kinderen. Het is wel vreemd: nog maar15 dagen, dan zeg ik vaarwel tegen Madrid en kom ik weer naar Nederland. Het is hier inmiddels hartje zomer met temperaturen rond de 35 graden. Echt grappig om te zien hoe anders een stad is, zelfs de ‘standaardplekken' zien er met dit weer heel anders uit.
Vamos a Salamanca
Afgelopen vrijdag hebben we voor het eerst het buitenzwembad ontdekt, een heerlijke manier om even af te koelen. Terwijl we lekker liggen te zonnen op onze handdoek, krijgen we een spontane ingeving om een dagje weggaan. Het is kort dag en 's avonds kijken we op internet een beetje naar de prijzen. We besluiten om het maar gewoon te gaan proberen.
Zaterdagochtend half 9 staan Helen, Anne, Simone en ik daarom bij treinstation Atocha, hopend dat er nog kaartjes beschikbaar zijn. We informeren bij de balie en we hebben geluk! We kunnen naar Salamanca! We staan overigens wel bij het verkeerde treinstation en moeten naar Chamartin, maar dat geeft niets want onze trein vertrekt toch pas om 11 uur. Eenmaal in de trein hebben we de grootste lol en de hele coupé geniet mee. Na 2,5 - 3 uur komen we aan in de stad van de kikkers, ooievaars en studenten. Het weer is ook hier heerlijk! Wel waait het hier ietsjes harder dan in Madrid, wat voor een meisje met een rokje aan soms niet heel handig is ;)

De stad verkennen
We lopen richting het centrum, duiken ondertussen ook een paar winkeltjes in (meisjes houden toch van shoppen) en worden ondertussen ook opgemerkt door een groep jongens. Salamanca is populair voor vrijgezellenfeesten, hebben we gemerkt. We zien verschillende verklede groepen rondlopen in de stad en gaan, om ze een plezier te doen, zelfs met ze op de foto. Hierna lopen we door naar Plaza Mayor. Een bijzondere ervaring, bijna exact hetzelfde als Plaza Mayor in Madrid. We lopen over het grote plein en daarna gaan we als echte toerist even naar een informatieloket. We krijgen een kaart mee, inclusief informatie. De stad heeft de oudste universiteit van Spanje en twee kathedralen. Ook is er een beeld van Cristóbal Colón, oftewel Christoffel Columbus. Hij bezocht hier in 1486/87 koningin Isabella van Castilië om zijn reis naar het Westen te bepleiten (heb het even opgezocht).
Salamanca heeft echt een prachtige kathedraal en deze hebben we ook van binnen bekeken. Overal stonden bordjes met ‘Silencio', maar we mochten wel enkele foto's maken. Wat erg leuk is, want nu kan ik die aan jullie laten zien (zie fotomap ‘Salamanca'). Toch trok ik hier wel even de aandacht. Omdat het zo warm was, nam ik een slokje water. Alleen schoot het even verkeerd, waardoor ik dacht dat ik stikte en de meiden (juist omdat je stil moest zijn) in lachen uitbarsten. Harthoestend liep ik hen achterna naar buiten, waar door de wind ook m'n rokje nog omhoog werd geblazen. Dit was weer echt een actie voor mij. Alhoewel het nu wel minder grappig klinkt, je had er bij moeten zijn, denk ik.

La ranita de la suerte
Hierna hebben we de prachtige universiteit bekeken. Eenmaal voor de rijkversierde gevel van Universidad de Salamanca zien we een hele groep mensen naar boven turen. De legende gaat dat studenten het diertje moeten spotten om een tentamen succesvol af te leggen. De ‘ranita de la suerte', oftewel de gelukskikker is uitgegroeid tot een stadssymbool. Voor de bijzondere gevel werd voor de avond een podium opgebouwd. Op één of andere manier treffen we het altijd wel, want ook dit weekend was een bijzonder weekend in Salamanca! Veel livemuziek en chiquegeklede mensen op straat.
Hakken
Nadat we de hele stad doorgelopen hebben en we onze voeten een beetje beginnen te voelen, ploffen we neer bij een terrasje waar je een avondmaaltijd voor vijf euro kunt krijgen. Hier blijven we tot 12 uur, waar we ons ondertussen verkleden en opmaken op het toilet om ons klaar te maken voor het nachtleven in Salamanca. Om geld te besparen hebben we ervoor gekozen geen hostel te boeken, maar gewoon de nacht door te halen en 's ochtends de eerste trein terug naar Madrid te nemen. Ach waarom niet, we zijn nog jong! (Tenminste nu nog wel, donderdag niet meer haha) Eerst leven we ons uit bij een openluchtconcertje en daarna gaan we op zoek naar een paar leuke discotheken. Heel toevallig komen we weer een groep ‘vrijgezellen' tegen en ze voorzien ons de hele avond van drank. Voor ons, arme studenten niet verkeerd! We hebben een fantastische avond en voor mijn lieve vriendinnetjes thuis heb ik bij deze ook een leuke update: jullie zullen het niet geloven, maar ik ben uitgeweest op hakken! Knap hé?
Rond zes uur lopen we rustig naar het treinstation, deze gaat net open. Hier slapen we een beetje, half op de grond (we mochten van een man daar namelijk niet op de stoelen zitten) en rond half 8 stappen we in onze trein. Het was echt een fantastische dag/ nacht en Salamanca is echt een geweldige, indrukwekkende stad! Ik heb er van genoten!
Dank jullie wel!
Inmiddels zie ik dat mijn verhaal alweer veel langer is geworden dan gepland. In ieder geval wil ik jullie weer heel erg bedanken voor alle lieve reacties! Ik lees ze met heel veel plezier! Ik heb vandaag zelfs een pakketje gekregen voor mijn verjaardag, maar ik zal wachten tot donderdag met openmaken hoor! En het is niet meer zo heel lang en dan zie ik jullie allemaal weer!
Veel liefs en een dikke zoen van mij!
Mieke! Super leuk verhaal weer! En wat goed.. op hakken op stap geweest! Dat willen we hier in NL ook zien ;) De foto's van Salamanca zijn ook echt heel mooi! Geniet nog maar van je twee weekjes daar en daarna verwelkomen wij je weer in NL! Dikke kus!
Klinkt weer geweldig nichtje! Geniet nog van je laatste daagjes daar! Liefs
Lieve Miek, wat een leuk verhaal weer. Jullie meiden bruisen van de energie en levenslust. Heerlijk om te lezen. En wat hebben jullie een plezier. Hoestend en proestend met een opwaaiend zomerrokje in de kerk... Op hele moderne hoge hakjes de Spaanse nacht door. Ach allemaal leuk. Geniet er van! Liefs, Nell
Lieve Mieke, wat een mooie verhalen! Volgens mij krijgen we maar een klein beetje mee van de lol die je daar hebt maar klinkt allemaal heel goed :) Geniet geniet van je laatste paar weken. Liefs!
hey meis,
Ik ben al hard bezig met mijn tentamen week, dus jou verhaal was weer een erg leuke verademing tussendoor ;). Vooral met de foto's erbij geniet ik eventjes met je mee. Nog heel veel plezier en succes
Liefs
Lieve Mieke, waarom verbaast het me helemaal niks dat het juist jij moet zijn die aan het proesten is in de kerk en vervolgens een opwaaiend rokje hebt ;) Pracht verhaal!!!
Geniet van je laatste weken, succes met het studeren en inderdaad wachten tot je verjaardag met het openen van het pakje (neem aan en hoop dat het het pakje van ons is, anders heeft TNT een probleem ;) )
Tot snel schatje! xxx
Hoi lieverd,
haha eindelijk heb ik je verhaal ook gevonden! Ik was allemaal op onze site aan het zoeken.. maar goed ik ben er! Wat een leuk verhaal en wat een heerlijke belevenissen weer. Ik hoop dat je van ons pakje lekker geniet en dat je het leuk vindt!
Fijne verjaardag morgen en alvast een dikke zoen van mij!!!
xxxxxxxxxxx
Gefeliciteeeeeeeeerd!
Meisjes!!!!
GEFELICITEERD!! Jullie hebben er vast weer een mooie dag van gemaakt;)
XX
Lieve Miek, heel hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag namens ons allen! Waarschijnlijk ben je al de hort op maar the day after post lezen is wellicht ook leuk. natuurlijk ben je enorm verwend. Heel veel plezier nog. We denken aan je. Groetjes, Nell
Jammer dat stage alweer voorbij is zeg.. wat gaat dat snel!
Heerlijk zo'n weekendje Salamanca trouwens :) Goed gedaan inclusief die hakken! hahaha
Succes nu met leren voor je tentamens Miek!
Dikke kus ook voor Simone
Lieve allemaal,
Ontzettend bedankt voor alle lieve berichtjes, mailtjes, smsjes en krabbels!! Ik heb me heel jarig gevoeld!
Jullie zijn fantastisch!!
Dikke knuffel voor jullie allemaal!
Mieke