No por mucho madrugar amanece más temprano

Queridos amigos y familia,

Een nieuwe, 'kleine' update over mijn leventje hier in Madrid. Afgelopen week was weer een week vol mooie ervaringen. Alhoewel het hier warmer is dan in Nederland, rond de 7 graden met een zonnetje, vinden de Spanjaarden het hier IJSKOUD! Op straat zijn de Madrilenen helemaal ingepakt, met sjaal, muts, handschoenen en een dikke jas aan. Grappig om te observeren, vooral omdat wij als Nederlanders het pas koud vinden als de temperatuur onder het vriespunt komt.

Mijn tweede week in Madrid begon ik weer vol goede moed aan mijn Spaanse lessen. Het is behoorlijk pittig en ik ben blij als ik kan begrijpen wat de profesora zegt. Voor iemand als ik, die graag praat, is het lastig om me goed te verwoorden. Het is ook niet eenvoudig om altijd ieder gesprek goed te volgen. Je herkent woorden uit zinnen, maar soms begrijp je niet alles en dat leidt tot hilarische momenten. Maandag moesten we bijvoorbeeld vertellen wat je graag doet in je vrije tijd. Simone en ik vertelden dat we in Nederland graag een drankje doen met vrienden. Toen begon iedereen hard te lachen. Het kwam erop neer dat we zeiden dat we erg van alcohol hielden! Toch voelde ik me totaal niet opgelaten, want de Spanjaarden zelf kunnen er ook wat van. In de kantine van de universiteit kunnen studenten in de pauze zelfs allerlei alcoholische dranken kopen. Ik wist niet wat ik zag, toen ik een student tijdens zijn lunch gewoon een biertje zag drinken!

Verder heb ik afgelopen week veel geleerd. Woensdag konden we zelfs de Spaanse film ‘El laberinto del fauno', die we in de collegezaal hebben gezien, aardig volgen. Donderdagmiddag hebben we voor het eerst de faculteit bezocht. Bij ‘the Erasmus Office' waren ze enorm vriendelijk. Er werd ons zelfs verteld dat we aankomende week een weekje vrij hebben! De lessen beginnen pas de 22ste. Dus een leuke week om wat dingen te gaan bekijken. Volgende week kan ik mijn vakken gaan kiezen, ik ben erg benieuwd.

Vrijdag was de laatste Spaanse les, dat hebben we gezellig afgerond met een drankje en een hapje en de profesora deed gezellig mee. Om half 2 's middags zaten we op de uni gezellig aan de rosé met Spaanse hapjes. Hieruit blijkt maar weer wat een levensgenieters die Spanjaarden toch zijn. Stress is hier ver te zoeken en tijd voor familie en vrienden is hier erg belangrijk. Zoals de titel al zegt: je kunt zo vroeg opstaan als je wilt, maar de zon zal niet eerder opkomen. Oftewel: alles op zijn tijd! Een typisch Spaans gezegde en levensmotto hier.

Tot slot merk ik hier ook hoe belangrijk familie en vrienden voor mij zijn. Heel erg bedankt voor alle lieve reacties en berichtjes! Het is leuk om zo gesteund te worden vanuit Nederland.

Nu ga ik even lekker een avondje thuis relaxen. Morgen is de Erasmus-introductiedag op de universiteit. Dinsdag ´una reunión informativa´ bij de faculteit en dan de rest van de week m´n Spaans verbeteren en leuke dingen bezoeken. Ik heb er zin in!

Tot snel! Ik houd jullie op de hoogte!
Muchos Besos!

sophie

hola mieke!
klinkt echt superrelaxed! heerlijk hoor lekker met de profesora aan de wijntjes en de tapas! en al gesport zie ik haha goed bezig..
blijf je in je vrije week in madrid of trek je erop uit? spannend, je vakken kiezen.. nu gaat het straks pas echt beginnen;)!
leuk om te horen dat je t zo naar je zin hebt! ben benieuwd naar je volgende verhaal xxx

Juul

Wauww heerlijk om zo van het leven mee te mogen genieten in Spanje, jullie boven maar!

Maar Miek pas je wel op? Want bier bestellen op school.. in de pauze.. ik weet niet of je Spaans daar beter van wordt, of misschien JUIST wel;) haha
Vind het fijn om te horen dat het jullie al steeds beter afgaat.. volhouden hoor dames. Ben trots op jullie!

Lekker genieten van je vrije weekje, ik moet hier nog 1 week en dan ga ik lekker op wintersport. heb er super super zin in!

Dikke kus voor allebei

Fre

Wat een leuk verhaaltje Miek! Die kantine moeten we dan maar snel uitchecken als Anne, Myl en ik er zijn haha!

Geniet van je vrije weekje, vond het heel leuk je even gesproken te hebben dit weekend!

Liefs

anne d.

Heeee liefste schat!!

Kan me zo voorstellen hoe je je voelt!! Wil je lekker babbelen ben je alleen maar aan het nadenken over hoe je dat kunt doen ;).
Ik vind het Spaanse levensmotto echt prachtig! Ik ga m vanavond uitprinten en in huis ophangen! Haha!!

Kan niet wachten tot we bij je zijn!

veeeel liefs xx

PS: In je verhalen mis ik een bepaald onderwerp (A)

Marleen

Leuk verhaaltje Mieke. Kan me helemaal voorstellen dat je je in het ontspannende Madrid op je gemak voelt. En wat betreft de zon hebben ze ook helemaal gelijk!
Wat leuk dat Myl, Fre en Anne je komen opzoeken. Bezoek is altijd leuk.
Ik ben benieuwd welke vakken je gaat volgen en hoe het je op school zal gaan bevallen.
Liefs, marleen xx

Ruudje

Kusje! En we gaan binnenkort echt een x skypen! Dan maak ik gewoon tijd! :-) xxx