El Curso de Español, los resultados de la prueba de nivel
Queridos amigos!
Vanochtend vroeg de deur uit gegaan met de metro naar de universiteit. Het is leuk om te zien hoe 'wakker' de Spanjaarden 's ochtends zijn. Ik zei al tegen Simone: 'Ben ik nou echt de enige die praat?' haha. De universiteit ligt ongeveer 20 minuten hier vandaan, dus een klein beetje buiten het centrum. In de metro hebben alle studenten hun studiespullen in hun armen, niemand schijnt een tas te dragen. Interessant om te observeren. Misschien een trend hier?

Het terrein van Universidad Complutense de Madrid heet Ciudad Universitaria, ik overdrijf dus niet als ik zeg dat het wel een hele stad lijkt! Overal faculteiten. Je kunt je voorstellen dat het vinden van de juiste faculteit nog wel een zoektocht is. Maar het is gelukt! Eenmaal aangekomen bij Oficina Erasmus de Filologiahangt de uitslag van de test op demuur.Simoon en ik hebben beide A2.2 niveau. Valt mee als je je bedenkt dat we in Nederland tot A1 zijn gekomen. Vandaag vier uur Spaanse les gehad, was behoorlijk intensief. Verder wilde onze profesora wel even benadrukken dat er hard gestudeerd moet worden: 'No siesta, no fiesta, estudiar!!' Haha dat hebben Simoon en ik dus maar besloten om te gaan doen. De Franse studenten zijn namelijk erg goed, waardoor wij ons soms wel beginners voelen haha. Verder schijnt hier heerlijk de zon, kortom het is genieten.
Saludos y besos,
Mieke
ps. Bedankt voor alle lieve berichtjes!
Miek, wat leuk om te horen!
Hoe is je huisje? Ik ben echt benieuwd naar hoe je woont, met Simone samen toch? Fijn om een Nederlandse buddy te hebben he, kun je af en toe nog even lekker Nederlands kakelen (wat je vast zult doen) haha!
Ik ga heel snel even Skype proberen te fixen, lijkt me leuk om je snel te spreken.. Heb weer een leuk verhaal ;)
Alles netjes bijhouden in je boekje he!
Liefs Fre
Hey Mieke,
Spannend hoor zo'n 1e maandag het wordt hard studeren maar volgens mij een geweldige ervaring.
Heb vandaag je moeder les gegeven het ging heel goed, Tebow was goed voorwaarts en liep mooi rond en ontspannen fijn dus.
Heb Tebow na de les een extra knuffeltje namens jou gegeven vond hij fijn.
Heel veel plezier en succes deze 1e week.
Groetjes Annemarie.
Hey Miek!
No Fiesta?!?! Hmm dat betwijfel ik!
Je bedje slaapt heerlijk! ;)
xx Tessa
Heeej Miek en Simoontje!!
Ik ben echt zwaar jaloers op jullie! haha, ik ben nu lekker aan zorg begonnen. Wel leuk hoor! Heeft Simone nou ook een eigen website? Geniet er in ieder geval maar van,
XX Iris
Yoo Miek!
Hahaha dat jij veel praat vergeleken met anderen ligt niet aan het tijdstip van de dag toch miek?!;)
Maar klinkt allemaal leuk, haha bij mij waren de fransen ook heel goed, maar lijkt er gewoon erg op. Komt vast helemaal goed met je spaans!
Cuando estas en Holanda, vamos a hablar en espanol porque quiero practicar!! Disfruta y un beso grande!
Hey meis,
leuk om je verhaaltjes te lezen en zo op de hoogte gehouden te worden. Hopelijk heb je het erg leuk. Heel veel succes met je Spaans en niet te bruin worden hè!
Ola chicka's!
Spannend.. zo'n onwijze univsersiteit!
Haha zo dat had die mevrouw wel ff goed door, dat jullie niet alleen maar moeten feesten ;)
Haha
Neehoor lieverds, geniet ervan!
En vooral van het zonnetje want hier is het nat en vies..
Kus!
Miekie!! Eindelijk een berichtje van je trouwe huisgenootje!! :) Ik was een dag na jou natuurlijk op wintersport en kan je vertellen dat die donderdag zooo druk was! Ik ben daarom blij om te horen dat de reis helemaal is goed gegaan!! En dat je je al een beetje kunt vinden in Madrid. Een A2 niveau is netjes als je in NL idd maar tot A1 bent gekomen! Nu op naar het C-niveau ;)! Ik ben heel benieuwd naar hoe alles daar is...dus we gaan snel even bijkletsen via mail en/of skype! Mijn weekje in Oosterijk was ook erg lekker. Weer lekker gesnowboard, apres ski, uitgeslapen en heerlijk gegeten! Dus helemaal perfect! Nou schat tot snel! xoxo
Hee lief! Van mij ook een beetje een laat bericht vanwege wintersport, maar nu dan toch!
Heel leuk om al wat verhaaltjes van je te lezen en zo een beetje op de hoogte te blijven. En wat goed van je toets! Welke niveaus zijn er dan en tot hoe ver kun je komen? Dat gaat vast helemaal goed komen!
Wintersport was ook echt relaxt en nu kan ik al heel goed snowboarden ;-) haha iig een stuk beter dan het met ons ging en een stuk minder pijn. Wie weet volgende keer weer eens samen! Maar voor nu.. heeel veel plezier in Madrid en geniet ervan! Ook groetjes aan Simone.
Kusje en liefs x
Hoi Miek&Simoon,
Wat leuk om zo even een berichtje te lezen. Hier sneeuwt het ondertussen weer volop maar zoals Mieke schrijft zie ik helemaal de zonnige Spaanse stadjes voor me!
Ontzettend leuk :)
Succes met dat lastige spaans Enne,, Miek ik ontvang graag privé mails over eventuele ontwikkelingen wat betreft die aandacht van mannen als blondie ;)
Dikke kus voor jullie!