Un litro de Sangria y Saint Joseph

Queridos amigos y familia,

Weer een weekje verderen tijd voor een kleine/ korte update over m'n leventje hier in het fantastische zuiden. M'n vakken bevallen uitstekend! Afgelopen donderdag had ik voor het vak ‘Cultura y civilizacion de los paises habla Inglesa' m'n presentatie over 'Queen Elizabeth I and the Spanish Armada'. Het mocht in het Engels, dus dat was goed te doen. Ik had me goed voorbereid en het ging prima! 's Avonds had ik een afspraak met de vrouw van m'n stage, Encarna, echt een schat van een vrouw. We hadden bij de metrohalte afgesproken en eerst was ik een beetje bang of ze me wel zou herkennen, maar dat was wel erg naïef. Als blondine val je hier natuurlijk hartstikke op! We hebben gezellig een terrasje gepakt, inclusief ‘un litro de Sangria'. Ze heeft veel verteld over het Spaanse onderwijssysteem, dat was heel interessant! Aankomende week ga ik voor het eerst op de school kijken en daarna gaat m'n stage beginnen. Ik heb er heel veel zin in en uiteraard zal ik jullie op de hoogte houden!

Vrijdag was het Saint Joseph hier, oftewel Vaderdag. Dat wordt hier in Spanje groots gevierd en dat betekende een dagje vrij! Dus zeker ook niet verkeerd. Met Anne ben ik naar treinstation Atocha geweest, het grootste spoorwegstation van de Spaanse hoofdstad. Ja, dat is inderdaad het treinstation waar 11 maart 2004 de terroristische aanslag is geweest. Er waren een aantal bomexplosies en 191 mensen kwamen toen om het leven. Desondanks is het een prachtig spoorwegstation en voor mij wel interessant (ivm m'n ex-bijbaantje in het Spoorwegmuseum). Daarna zijn we naar Museo del Prado gegaan, het museum is voor studenten gratis en er was een speciale tentoonstelling van schilderijen van Hollandse schilders. Kortom een lekker cultureel dagje gehad.

Voor zover, even snel een verhaaltje. Ik ga nu m'n bedje opzoeken, aankomende week wordt eendrukkeweek (in verband met de internationale week). Vandaag zijn er 16 Marnix-studenten naar Madrid gekomen. Simoon en ik hebben ze vanmiddag verwelkomd op het vliegveld! Het gaat een leuke week worden!

Tot over een weekje!
Myl, Anne en Fré, ik ben aan het aftellen!

Buenas noches y besitos,
Mieke

Juul

Liiieve Miek!

Wat een heerlijk verhaal weer:) Fijn hoor dat je het zo naar je zin hebt!
Ben heeel benieuwd naar je stage straks maar prima dat je eerst ff rond gaat kijken enz. wel zo fijn maar in ieder geval is je begeleidster dus heel chill!

Super veel plezier met alle NL-Marnix studenten. Zal vast een heel gezellig weekje worden!

Dikke kus, ook voor Simoon xxx
P.s. wij hebben hier ook steeds meer zon, vanmiddag wordt het 16 graden!!

Myl

Jeeeh! Can't wait!